МЕНЮ
Количка

За българските билки

България. Чуем ли това име, веднага се сещаме за древна история и спиращата дъха природа. Но Родината ни е благословена със съкровище, зa което говорим рядко, но му се любуваме, наслаждаваме и ползваме еждендевно. Това е “зеленото злато на България” - българските билки. Напояващи дебрите със свежия си мирис, обагрили туристическите пътеки, за радост на окото. От буките и шумите на Стара планина до друмите на Витоша, от мъгливите Рилски ридове, до злачните долини на Родопите - плодородната земя на България е родина на изумителна палитра от лечебни и кулинарни билки, всяка със свой уникален аромат, вкус и свойства.Умереният климат, разнообразният релеф и богатата на хранителни вещества почва осигуряват оптимални условия за отглеждане на билки, които предизивикват интереса на билкари, готвачи и уелнес ентусиасти отцелия свят. От българската роза до планинския чай, от жълтия кантарион до ароматната липа, билките ни са известни със своята чистота, ефикасност и несравнимо качество.

От векове българите почитат билките заради техните терапевтични ползи и кулинарни приложения. Рецепти за лекове и запарки са се предавали през вековете от уста на уста или чрез писмени източници, останали в българския фолклор. В народната медицина се използват между 500-600 вида билки, а над 700 растения са описани в Закона за Лечебните растения. Общо около 20% от всички представители на българската флора са категоризирани като лечебни растения.

В Биопрограма се гордеем с това, че освен любим производител на чай, сме и водещ износител на български билки. Ние свързваме взискателни купувачи от целия свят с най-качествените билки на България. С нашия ангажимент за качество, устойчивост и етични практики за снабдяване, ние гарантираме, че всяка билка, която изнасяме, запазва своята чистота, сила и автентичност.

Независимо дали търсите терапевтичните предимства на българското розово масло, успокояващия аромат на лавандула или ободряващия вкус на планинския чай, Биопрограма е Вашият доверен партньор в достъпа до богатото изобилие от български билки. Присъединете се към нас в изследването на чудесата на българския билков свят и се докоснете до магичната аптеката на природата - на една ръка разстояние.

11 окт Проект: № BG06RDNP001-4.015-0096-C01
bioprogramme 0 79
„Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“   БИОПРОГРАМА ЕАД в качеството си на бенефициент по административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура чрез подбор на проектни предложения BG06RDNP001-4.015 по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селс..
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)